Асад "відфутболив" ідею Трампа щодо зон безпеки для біженців

Президент Сирії Башар Аль-Асад відкинув можливість створення безпечних зон для біженців і переміщених осіб у Сирії, ідею, яка була підтримана президентом США Дональдом Трампом

Про це передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Асад дав зрозуміти, що підтримає співпрацю з Вашингтоном у боротьбі проти ІДІЛ, але за умови, що США займуть "чітку політичну позицію" щодо суверенітету та єдності Сирії.

Повідомляється, що Асад обережно привітав особливу увагу нової адміністрації США у боротьбі з джихадистами, зокрема згадку Трампа про можливості співпраці з союзником Дамаска - Росією.

"При колишньому президентові США Бараку Обамі, США закликали Асада до відходу від влади та підтримували повстанців, які ведуть боротьбу проти нього", - зазначає агентство.

Проте Асад відкинув можливість створення безпечних зон, за що виступають ті, хто підтримує повстанців, включаючи Катар, які можуть посилити військову присутність США в Сирії.

"Ця ідея нереалістична", - сказав він..

"Набагато вагоміше, набагато практичніше та набагато дешевше - мати стабільність, ніж створювати безпечні зони", - додав президент Сирії.

Асад заявив, що таким "безпечним зонам" буде загрожувати небезпека нападу з боку озброєних груп.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підтримав ідею влади Катару про влаштування "зон безпеки" для сирійських бчженців в Сирії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme