UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Укрзалізниця" підрахувала збитки від блокади Донбасу

Збитки "Укрзалізниці" від блокади руху на двох перегонах на Донбасі ветеранами АТО перевищили 40 млн грн

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

"ПАТ "Укрзалізниця" закликає компетентні органи сприяти розблокуванню руху поїздів на двох перегонах на Донбасі і відшкодування збитків винними особами", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, збитки від блокування парної колії перегону Курдюмівка - Бахмут 484 км, поїзда № 4852 і локомотива серії ЧМЕ3, що триває з 2 лютого, вже перевищили 33 млн грн. Сума завданого збитку від блокування тепловоза і 57 порожніх вантажних вагонів на перегоні Шипілове - Світланове, що триває з 25 січня, склала станом на 7 лютого 8,4 млн грн.

На перегоні Курдюмівка - Бахмут учасники блокади порушили рух вантажних поїздів, рух на стику Майорська - Микитівка й обмежили рух приміських поїздів тільки непарною колією цього перегону. Порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу.

На перегоні Шипілове – Світланове через блокаду вже 16 діб не здійснюється перевезення вугілля, у тому числі енергетичного. За цей час через блокаду не перевезено 174,5 тис. тонн вугілля.

Нагадаємо, акція "блокади торгівлі з окупантами" розпочалася 25 січня, коли активісти заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте, а також станцію "Світланове" із закликами про припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.

2 лютого ветерани і активісти перекрили залізничний переїзд на станції Курдюмовка під Бахмутом.

Раніше на Луганщині був перекритий рух кількох залізничних напрямків, якими поставляється вугілля з "Л-ДНР".

Луганська обласна ВЦА прогнозує, що в разі продовження блокади, зупинка Луганської ТЕС відбудеться 27 лютого, що означає припинення постачання електрики на півночі Луганської області.

14 лютого зупиниться ТЕЦ у Краматорську через нестачу вугілля.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme