UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Президентом Сомалі став громадянин США

Новим президентом Сомалі став колишній прем'єр-міністр цієї країни Мохамед Абдуллахі Мохамед, відомий також як Мохамед Фармаджо

Про це передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Голосування парламентаріїв пройшло в ангарі на території аеропорту столиці Сомалі Могадішо, цей об'єкт вважається тут одним з найбільш безпечних. У заключний третій тур вийшов також діючий лідер країни Хассан Шейх Махмуд, проте напередодні вирішального голосування він визнав свою поразку і відмовився від подальшої боротьби.

За даними інформагентства, Мохамед вже приніс присягу перед парламентаріями.

З 1989 по 1993 роки він вивчав історію в Університеті Буффало (штат Нью-Йорк), отримав диплом бакалавра, а потім закінчив магістратуру за фахом "Політологія і міжнародні відносини".

Після закінчення навчання Мохамед змінив кілька посад в адміністраціях муніципалітетів і графств, а також в уряді штату Нью-Йорк. У 2010 році він повернувся в Сомалі і зайняв пост прем'єр-міністра, а в 2012 році заснував Сомалійську партію справедливості і рівності, де став генеральним секретарем. У нового президента Сомалі подвійне громадянство, він має американський паспорт.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme