UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії місцевій жительці видали мікрокредит під 2379% річних

Під час прокурорської перевірки було встановлено, що в середині 2016 року мешканка міста Омутнінський оформила в офісі мікрофінансової організації грошову позика під 292% річних на 20 днів

У Омутнінський районі Кіровської області прокуратура винесла подання мікрофінансової організації і привернула до дисциплінарної відповідальності її співробітника після того, як на компанію поскаржилася місцева жителька, яка отримала грошову позику під 2379% річних, передає Depo.ua з посиланням на newsru.

Під час прокурорської перевірки було встановлено, що в середині 2016 року мешканка міста Омутнінського оформила в офісі мікрофінансової організації грошову позику під 292% річних на 20 днів. Через нетривалий час між сторонами було укладено додаткову угоду про зміну терміну повернення грошових коштів і збільшення відсотків за позикою до 2379% річних.

"В силу положень Федерального закону" Про споживчий кредит (позику) "на момент укладення договору споживчого кредиту повна вартість споживчого кредиту не може перевищувати розраховане Банком Росії середньоринкове значення повної вартості споживчого кредиту відповідної категорії споживчого кредиту, що застосовується у відповідному календарному кварталі, більш ніж на одну третину ", - повідомили в прокуратурі.

За виявленими порушеннями закону прокурором Омутнінський району на адресу керівництва мікрофінансової організації було внесено подання, за результатами розгляду якого процентна ставка по кредиту жінки була знижена, а співробітник компанії, який допустив ці порушення, був притягнутий до дисциплінарної відповідальності.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme