UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаїв просить скасувати постанову про підвищення ціни на приєднання до електромереж

Миколаївська міськрада акцентує, що рішення НКРЕКП суперечить національним інтересам та відлякуватиме інвесторів

Миколаїв просить скасувати постанову про…

Миколаївська міськрада звернулася до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і Верховної Ради з приводу політики у сфері енергетики та залучення інвестицій. На думку деутатів, такі рішення "відганяють" інвесторів. Питання підняли сьогодні, 9 лютого, на засіданні сесії міськради, повідомляє Depo.Миколаїв.

Віце-мер Олександр Омельчук зазначив, що проблема виникла через рішення нацкомісії в шість разів збільшити вартість приєднання до електромереж. Для інвесторів це є невигідно. Омельчук додав, що поведінка монополістів досить ультимативна. На своєму прикладі керування підприємством він розповів, що за власний кошт потрібно прокласти кабельну мережу, потім передати її на баланс "Обленерго", потім сплатити за техумови, що є неформальним внеском на рахунок монополіста, додав віце-мер.

Тому міськрада звертається зі зверненням до НКРЕКП та Верховної Ради. В ньому йдеться про те, що депутати стурбовані підвищенням ставки нестандартного приєднання потужністю від 160 до 5 МВт до електромереж на цей рік до 3,7-11,3 тис. грн. Такі зімни передбачаються проектом НКРЕКП. На думку депутатів, в умовах підвищення тарифів на енергоносії актуальним є розвиток сфери енергозбереження та енергогенерації. "Вважаємо, що підвищення вартості приєднання об'єктів генерації та споживачів до локальнх мереж несе негативні наслідки для інвестиційного клімату України та м. Миколаєва зокрема. Визнаємо дану постанову, що суперечить національним інтересам України та спотворює образ нашої держави перед міжнародними інвесторами, значно погіршує умови для створення альтернативних енергогенеруючих компаній", - йдеться в зверненні.

Депутати просять скасувати постанову та вважають за необхідне переглянути державну політику в сфері залучення інвестицій. "Звертаємо увагу на необгрунтовані вимоги з боку енергопостачальних компаній на адресу інвесторів про внесення оплати за приєднання до мереж, замість того, щоб самостійно створити привабливі для інвестора умови", - додали депутати.

Звернення підтримали 48 депутатів, жодного не було проти чи утрималося, не голосував один депутат. Таким чином, рішення набрало необхідну кількість голосів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme