У Полторака підтвердили вбивство Гіві

У штабі АТО підтвердили вбивство командира батальйону "Сомалі" Михайла Толстих (Гіві)

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу, передає Depo.ua.

"Толстих ще з весни 2014 року брав активну учать в бойових діях проти українських військ, і зробив швидку кар'єру, ставши одним із піар-героїв бойовиків та російської пропаганди. Проте зловісну славу та нагороди від окупаційної адміністрації він отримав, заплямувавши свої руки кров'ю українців. На совісті "Гіві" – обстріли міст і сіл з важкого озброєння, знущання над полоненими українськими військовими, жорстоке поводження з цивільними, мародерство та інші воєнні злочини", - сказав він.

Мотузяник зазначив, що останнім часом бандформування "Сомалі" понесло важкі втрати внаслідок численних авантюрних та безглуздих атак українських позицій під Авдіївкою – так же, як і в Донецькому аеропорту восени 2014 року.

"Таким чином, у Михайла Толстих було чимало ворогів та недоброзичливців, і сьогодні багатомісячна звивиста та кривава стежка бойовика закономірно урвалася", - додав речник Міноборони.

Нагадаємо, Толстих (Гіві) був підірваний вранці 8 лютого на базі "Сомалі" у Донецьку.

Через підрив Гіві оголосили план "Перехоплення". В "ДНР" у вбивстві "Гіві" бойовики "побачили слід Києва".

Пізніше, з'ялилися фото з місця вибуху.

Зазначимо, зранку повідомлялося, що у Службі безпеки України не підтверджують і не спростовують інформацію щодо смерті одного з ватажків бойовиків "ДНР" з позивним "Гіві".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme