США хочуть перевіряти соцмережі іноземців в обмін на візу

США можуть почати вимагати паролі від соцмереж та список сайтів у іноземців, які відвідують країну

Американський міністр національної безпеки Джон Келлі не виключив, що США почнуть запитувати у в'їжджають в країну паролі до їх соціальним мережам з метою посилити контроль за тими, хто прибуває в країну, повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Такі плани на майбутнє Келлі озвучив у вівторок, 7 лютого, на слуханнях у комітеті з нацбезпеки Палати представників Конгресу США.

За словами міністра, даний крок може допомогти виявити осіб, які, імовірно, несуть загрозу безпеці країни.

Як зазначається, відповідну функцію по збору даних, можуть взяти на себе американські посольства в країнах, де будуть видаватися візи та дозволи на в'їзд.

При цьому в першу чергу нововведення ймовірно торкнеться громадян семи держав, щодо яких президент США Дональд Трамп підписав міграційний указ.

"Дуже важко забезпечити надійну перевірку людей у цих країнах. Якщо ж вони в'їжджають (в США), ми хочемо запитати їх, які сайти вони відвідують та запросити паролі. Таким чином, ми зможемо зрозуміти, що люди роблять в Інтернеті. Якщо вони дійсно хочуть приїхати в Америку, то підуть на співпрацю. Якщо ні, тоді - хто наступний?", – заявив Келлі.

У той же час він додав, що остаточне рішення про введення даного заходу поки не прийнято, зазначивши, що озвучив лише наявні в нього на цей рахунок думки, а не офіційні урядові ініціативи

Раніше Трамп ускладнив видачу туристичних і бізнес-віз до США, зобов'язавши всіх проходити повторну особисту співбесіду в консульстві.

Нагадаємо, 27 січня президент США підписав указ, яким була припинена видача віз громадянам семи країн, до числа яких увійшли Іран, Ірак, Лівія, Сирія, Судан, Ємен, Сомалі. Держдепартамент США роз'яснив, що указ стосується і іноземних громадян з подвійним громадянством, за винятком тих випадків, коли один з паспортів - американський.

Введення заборони викликало хаос і паніку в аеропортах США, по всій країні пройшли акції протесту з тисячами учасників. Демонстранти збиралися біля Білого дому, на центральних площах Бостона і Нью-Йорка, навколо аеропортів Атланти, Лос-Анджелеса, Вашингтона, Далласа і інших міст.

На наступний день Федеральний суд Нью-Йорка тимчасово призупинив дію документа Трампа, скасувавши депортацію громадян в тому випадку, якщо у них є діюча американська віза.

Крім того повідомлялося, що цей закон змінив поряд видачі віз для росіян.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme