UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Що робити з побудинковими тарифами у Миколаєві, розбиратиметься міськрада

Член виконкому Володимир Тимошин наполягає, що рішення про підвищення квартплати потрібно скасувати, оскільки воно є незаконним

Що робити з побудинковими тарифами у Мик…

Робоча група миколаївської міськради та члени виконкому так і не дійшли згоди, що робити з побудинковими тарифами. Тому питання підніматимуть завтра, 9 лютого, на сесії. Про це йшлося під час спільного засідання виконкому та робочої групи, яка вивчала обґрунтованість підвищення квартплатні, повідомляє Depo.Миколаїв.

За словами директора департаменту ЖКГ Андрія Палька, робоча група внесла зауваження, тому майже всі будинки перевірили на відповідніть наданих комунальних послуг до встановлених виконкомом тарифів. З урахування коректив, для деяких будинків тариф зменшиться, але для будівель з ліфтами залишиться майже без змін.

Член виконкому Володимир Тимошин наполягав, що рішення виконкому про підвищення побудинкових тарифі має юридичні помилки. Зокрема їх без ухвалення порядку формування тарифу на послуги. "Відповідно до закону про ЖКГ, органи місцевої ради затверджують порядок, а відповідно до закону про захист прав споживачів, споживач повинен знати порядок. І у нас на сьогодні його близько немає. Я вважаю, що сьогодні робоча група буде говорити саме про це. Ми ухвалили незаконне рішення, в якому є посилання на те, чого не буде, але коли-небудь воно, напевно, буде. А може і не буде", - сказав Тимошин.

На його думку, рішення про підвищення побудинкових тарифів потрібно скасувати, оскільки воно є незаконним. Голова робочої групи, депутат Сергій Кантор зауважив, що після вивчення тарифів по кожному будинку дійшли до висновку, що тариф потрібно знизити в середньому на 20%. За його словами, такі тарифи можна буде ухвалити для реорганізації ЖЕКів.

Проте голова профспілки працівників ЖКГ Світлана Начинова була іншої думки. За її словами, якщо тариф скасують, в місті почнуть закриватися ЖЕКи, а люди залишаться без роботи.

Депутат міськради Олена Кисельова, яка входить до скалуд робочої групи, акцентувала Начиновій, щоб вона не прикривалася людьми: штату у ЖЕКах менеше, ніж витрат на адмінапарат. "Ми зробили вам запит для того, щоб ви надали список, хто скільки отримує і яку роботу по табелю виконує. І коли я побачу, що дійсно, одна людина, яка прибирає територію, є чарівником, який освоює все території, тоді у мене буде законне право задати вам питання, як формується тариф і чому ви прикриваєтеся простими людьми, яких в штаті менше, ніж витрат на адміністративний апарат", - сказала Кисельова.

Члени виконкому так і не змогли дійти висновку. Мер Олександр Сенкевич запропонував в закритому форматі ще раз обговорити це питання, щоб на сесії було зрозуміло, що робити з тарифами.

Нагадаємо, що 16 січня виконком ухвалив нові побудинкові тарифи, фактично вдвічі більші. Сєнкевич назвав це даниною часу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme