Поліція оприлюднила відео ймовірних вбивць Шеремета

Національна поліція України оприлюднила відео підозрюваних, які готували вбивство журналіста Павла Шеремета

Відео було оприлюднене сьогодні на брифінгу, передає Depo.ua.

На кадрах зафіксовані чоловік та жінка, які у різні дні і в різний час з'являються біля місця паркування автомобіля Шеремета в Києві.

"За нічним відео вперше ми бачимо закладників вибухівки на вулиці Ярославів Вал. Вони, чітко знаючи маршрут, повертають на вулицю Івана Франка. І фіксуємо їх біля авто, де вони закладають вибухівку протягом 10 секунд.

Після цього вдвох відходять по заздалегідь визначеному маршруту і рухають в бік Лук'янівки. По ранковому відео (в день вбивства, - ред.), ми на камерах зафіксували маршрути пересування. Бачимо жінку замасковану, в парику та сонячних окулярах, яка рухається по вулиці Липинського, фіксує поворотом голови місце замінованого авто і після цього перебуває в будівлі за парканом, звідки вона могла спостерігати за авто. Ця відстань (приблизно 170 метрів) дозволяла дистанційно привести у дію вибухівку...Після цього жінка робить нелогічний крюк, обходить місце злочину по вулиці Коцюбинського, проходить повз білоруське посольство і заходить на станцію метро Університет", - прокоментував відео слідчий.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня у центрі Києва. В його автомобілі здетонував вибуховий пристрій. Слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство.

На відеозаписах, які фіксують момент підкладання вибухівки, були помітні силуети ймовірних убивць, а згодом в МВС заявили про наявність записів з рисами облич імовірних злочинців.

Шеремет останнім часом працював в інтернет-виданні "Українська правда" та на Радіо "Вєсті". В Україні створили опергрупу з розслідування цього вбивства, до якої увійшли представники ФБР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme