На Росії жінці, яка вмирала від раку не дали знеболювальне

У Карелії пацієнтка Кемскої центральної районної лікарні Людмила Комісарова протягом тижня мучилася від болю, викликаної раком молочної залози

Лікарі відмовилися пацієнтці давати знеболююче. Після загибелі жінки її син Олексій звернувся до слідчих органів з проханням провести перевірку дій медиків, передає Depo.ua з посиланням на регіональний портал "Петрозаводськ говорить".

За даними агентства, Людмилі діагностували і прооперували злоякісну пухлину молочної залози в 2012 році. Через кілька місяців лікування лікарі з'ясували, що хвороба прогресує, і у жінки утворилися метастази в інших органах.

"За свої гроші ми возили маму на МРТ спинного відділу. За результатами МРТ було визначено метастатична поразка хребта. У 2014 році на скарги моєї мами на болі в спині ніхто не реагував"", - розповів син загиблої.

У вересні 2016 року було прийнято рішення про скасування хіміотерапії і про виписку хворого з онкодиспансеру в лікарню за місцем проживання. Лікарі дали жінці рекомендації про заміну знеболюючого препарату трамадол на морфін.

Однак під час лікування в Кемскій лікарні лікарі відмовляли в уколах морфіну, посилаючись на те, що подібні препарати надаються тільки в екстрених випадках.

За словами Олексія, уколи трамадолу його матері не допомагали. "Її стан погіршувався, вона сильно мучилася, скаржилася на нестерпний біль. З квітня 2016 року розпочали хіміотерапію і продовжили давати все той же трамадол. Інших знеболюючих в Кемі, напевно, не знали", - підкреслив син загиблої.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme