Дружина Сущенка чотири місяці не спілкувалася з ним

Дружина заарештованого на Росії українського журналіста Романа Сущенка Анжела не розмовляла з чоловіком з того часу, як його затримала ФСБ

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

"За всі ці 4 місяці і навіть більше ми з Романом не розмовляли. Йому заборонені дзвінки. Ми можемо спілкуватися або через адвоката, або він пише нам листи. Зустрічі нам також заборонені", - сказала Сущенко.

За її словами, після зустрічі з президентом України Петром Порошенком у родини додалося впевненості, що ситуація з Романом Сущенко скоро вирішиться і він повернеться додому.

"Додалося впевненості. Ми зрозуміли, що наша сім'я не залишилася один на один з бідою, проблемою. Нам дуже приємно, що президент саме в цей день (день народження романа Сущенко, - ред.) зустрівся з нашою родиною, за що ми йому дуже вдячні", - говорить вона.

Сущенко також зазначила, що безпосередньо з боку РФ з нею на зв'язок ніхто не виходить, все спілкування тільки через адвокатів. Останні ж переконані в успіх своєї справи, і що Роман Сущенко скоро вийде на свободу.

Нагадаємо, що 8 лютого президент України Петро Порошенко зустрівся з родиною Романа Сущенка.

Сущенко написав листа до Порошенка, в якому попросив – "дозвольте мені побачити, як зростає мій син Максим".

У Романа Сущенка сьогодні день народження. Цеголко також повідомив, що у день народження Романа президент зустрівся з його дружиною Анжелою та дітьми Юлією і Максимом. Також Порошенко написав листа Сущенкові.

Довідка: кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня за підозрою у шпіонажі. У ФСБ стверджують, що він на користь ГУР Міноборони України "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і просочування яких за кордон могло завдати шкоди обороноздатності держави". В ГУР спростували ці звинувачення.

7 жовтня Сущенку офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

28 листопада суд у Москві продовжив арешт Сущенку до 30 січня 2017 року.

29 листопада повідомлялося, що до Сущенка не пустили українського священика для сповіді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme