UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Директор заводу "Океан" хоче стягнути з підприємства понад півмільйона гривень

Один з керівників підприємства посилається на те, що йому три роки тому обіцяли зарплатню у 25 тис. грн, але грошей він не отримав

Директор заводу "Океан" хоче стягнути з…

До суду повернули справу про стягнення заборгованості по зарплаті директора з правових питань ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан". Він звернувся до суду ще у вересні минулого року та просив стягнути на його користь 625 тис. грн заборгованості. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі апеляційного суду.

В обґрунтування своїх вимог позивач вказував, що з 8 серпня 2014 року він працює на посаді директора з правових питань ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" і йому встановлений посадовий оклад у розмірі 25 тис. грн. Але станом на 23 вересня 2016 р. підприємство не виплатило йому суму, яку позивач просив стягнути. Корабельний райсуд 21 грудня минулого року провадження у справі закрив.

В апеляційній скарзі директор "Океану" просить ухвалу скасувати, а справу направити до того ж суду. "Як вбачається з матеріалів справи, закриваючи провадження, суд вважав, що для цього є підстави, оскільки справа підвідомча господарським судам через те, що постановою Господарського суду Миколаївської області від 25 листопада 2015 р. ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" був визнаний банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру", - йдеться в повідомленні.

Однак апеляційний суд вказує, що висновок суду першої інстанції був помилковим. Згідно з цивільним процесуальним законодавством, факт визнання підприємства банкрутом або відкриття ліквідаційної процедури щодо такого підприємства, яку ще не завершено, не є підставою для відмови у розгляді справи судом. Тому колегія апеляційного суду скаргу позивача задовольнила, а справу відправила до того ж суду для розгляду. Ухвала оскарженню не підлягає.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme