У Криму арештовують майно за борги перед українськими банками

Федеральна служба судових приставів Росії заарештовує майно фізичних і юридичних осіб в окупованому Криму через борги по кредитах, узятих в українських банках до анексії півострова

Про це передає Depo.ua з посиланням на російський "Коммерсант".

Проблема виникла під час виплат жителям Криму компенсацій вкладів, які вони мали в українських банках до анексії. Російський Фонд захисту вкладників виплатив 215 тисячам вкладникам більше 28 млрд рублів (за нинішнім курсом $ 467 млн).

За даними джерел, близько 50 тис. об'єктів нерухомого майна, що належить підприємцям або приватним особам, або заарештовано, або буде заарештовано. Ці розрахунки грунтуються на даних нотаріусів, які часто вже застаріли, і багато хто вже встиг розрахуватися з боргами.

Фонд захисту вкладників Росії за два роки отримав близько 800 заяв від жителів і компаній Криму про зняття арешту з їх майна в зв'язку з погашенням кредитів і близько 700 з цих заяв вже задоволені.

Нагадаємо, що в січні 2016 року окупаційна влада Криму обіцяла трирічну відстрочку на погашення кредитів, взятих в українських банках.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme