Норвегія визнала Росію найбільшою загрозою

Росія, проводячи широку розвідувальну діяльність, залишиться однією з головних загроз для Норвегії у 2017 році

Про це йдеться у доповіді військової розвідки Норвегії, повідомляє Depo.ua.

"Загрози в цифровому світі проти політичних, військових і економічних цілей зростають. Ми очікуємо широких розвідувальних операцій в цьому році", - йдеться в документі.

За даними NIS, цього року значну загрозу для Норвегії представлятимуть: кібератаки, зокрема з Росії, міжнародний тероризм, зокрема загроза нападів ІДІЛ, і підвищення геополітичних суперечок між Заходом і Росією через ситуацію в Україні і Сирії.

"У 2017 році Росія буде продовжувати військову кампанію в Сирії і політику дестабілізації України. Попри жорстку риторику, Росія не бажає прямого військового конфлікту з НАТО. Москва, однак, продовжує кидати виклик Заходу. Зокрема, в Сирії рівень напруги між Росією та західними країнами зростає", - доповідають розвідники.

Наголошується, що Росія, незважаючи на економічні труднощі, продовжує нарощувати військову міць для потенційного використання у максимально можливій кількості напрямів.

"Головне завдання Північного флоту Російської Федерації як частини російського стратегічного потенціалу ядерного стримування полягає у можливості впливати на норвезькі інтереси і норвезьку операційну діяльність. Російський уряд також все більше зосереджується на Арктиці, що підкреслює необхідність зміцнення національного контролю в регіоні", - йдеться у доповіді.

Нагадаємо, що днями в Норвегії дев'ять особистих поштових акаунтів співробітників служби безпеки зазнали атаки з боку хакерів, імовірно, пов'язаних з російськими спецслужбами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme