UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині 19-річного вбивцю відправили за ґрати на 15 років

П'яний молодик наніс численні удари 55-річному дителю Снігурівки, від якийх він помер

На Миколаївщині 19-річного вбивцю відпра…

Баштанська місцева прокуратура підтримала держобвинувачення стосовно 19-річного жителя Снігурівки, який обвинувачувався в умисне вбивство з хуліганських мотивів. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі прокуратури області.

Йдеться про вбивство, яке мало місце в грудні 2015 року у м. Снігурівка. Тоді обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, з хуліганських спонукань наніс чисельні удари 55-річному місцевому мешканцю, від яких він помер на місці.

Обвинувачений, скориставшись своїм правом, заявив клопотання про розгляд кримінального провадження стосовно нього судом присяжних. Вчора, 6 лютого, суд присяжних у складі двох професійних судів та трьох присяжних засідателів, взявши до уваги всі зібрані докази вини зловмисника, ухвалив обвинувальний вирок. Обвинуваченого засудили до 15 років позбавлення волі.

Довідково: Суд присяжних — форма здійснення державної влади, зокрема судової, безпосередньо громадянами шляхом їх участі у відправленні правосуддя. Як самостійний соціально-політичній інститут складається з окремої колегії присяжних засідателів та професійного судді чи суддів. Розгляд кримінального провадження судом присяжних можливе, коли за законом передбачене покарання у виді довічного позбавлення волі обвинуваченого, якщо під час підготовчого судового засідання про це ним заявлене клопотання. Присяжними визнаються громадяни України, які у випадках, передбачених процесуальним законом, залучаються до здійснення правосуддя, забезпечуючи згідно з Конституцією України безпосередню участь народу у здійсненні правосуддя (ст.63 Закону України "Про судоустрій і статус суддів").

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme