UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві замислились над майбутнім парку "Перемоги"

Створена робоча група провела перше засідання щодо розробки концепції реконструкції парку 

У Миколаєві замислились над майбутнім па…

У Миколаєві робоча група розпочала розмислювати над майбутнім одного з найзанедбаніших парків міста - парку "Перемоги", повідомляє Depo.Миколаїв.

Сьогодні, 6 лютого, відбулося перше засідання робочого органу, головує на якому заступник мера Антон Турупалов. Проте перейти до роботи вдалося не одразу, ні голова ні заступник на початок засідання не прийшли, і членам робочої групи довелося самостійно згуртуватися та розпочати обговорення.

Координатор проектів "Агенції розвитку Миколаєва" та один із членів групи Денис Моляка зазначив, що найперше необхідно провести соціологічне опитування, щоб максимально якісно визначити, яким хочуть бачити парк городяни. Для прикладу він презентував концепцію розвитку центрального парку Новосибірську: "Ми її знайшли, проаналізували та вважаємо, що це один із прикладів того, на що ми маємо орієнтуватися", - зазначив він.

Члени робочої групи визначили ряд завдань, які необхідно вирішити поетапно. Найперше необхідно зібрати аналітичні дані, а саме історичну справку, експертну оцінку з боку архітектури та соціологічні дослідження. Не менш важливим є аналіз геоданих та дендрологічні дослідження. А вже потім виробити свої рекомендації розвитку парку. Після чого зібрані дані мають увійти в єдину концепцію розвитку парку: "кожен має взяти на себе ту частину роботи і синхронізувати, щоб ми розуміли, який блок роботи у нас є, що у нас не закрито і кого ще треба запросити", - додав Турупалов.

Варто зазначити, що до створення робочої групи над питанням вже працювала група людей, зацікавлений у майбутньому парку, які мають концептуальне рішення реконструкції. Тому на засіданні було вирішено вивчити існуючі напрацювання. У підсумку засідання серед членів робочої групи були розподілені завдання, щоб на наступне зібрання, яке заплановано на понеділок, вже були певні справки та дані.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme