Бойовики вибивають гроші з мешканців Донецька та Макіївки за "спокійне життя"

Бойовики почали вимагати гроші від мешканців окупованих міст Донбасі за те, щоб вони не розміщували військову техніку та озброєння у житлових кварталах 

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив народний депутат, керівник "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук, передає Depo.ua.

"Контррозвідка МГБ ДНР" доповіла "керівництву ДНР" про зафіксовані в останні дні в Донецьку, Макіївці, Ясинуватій і низці інших прифронтових населених пунктів "ДНР" численних випадків вимагання грошей бойовиками від місцевих жителів за те, щоб біля їх будинків не розташовувалися артилерійські позиції, а також скупчення військової техніки і озброєння", - поінформував Тимчук.

Російські куратори, оцінюючи цю інформацію, наказали артпідрозділам "1-го АК ДНР" облаштовувати позиції в заздалегідь визначених точках, незалежно від розташування об'єктів цивільної інфраструктури, а розслідуватися повинні тільки випадки, коли цей наказ порушується і позиції облаштовуються в інших місцях. При цьому випадки вимагання бойовиками грошей, якщо це не заважає виконанню бойових завдань, розслідуватися не повинні.

"Таким чином, "по дорозі" до певних місць позицій бойовики мають повну можливість імітувати підготовку до стрілянини біля будь-яких житлових будинків та інших об'єктів, вимагаючи у населення гроші", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, російські-терористичні війська обстрілюють позиції сил АТО та Авдіївку з житлових кварталів Донецька, Макіївки та інших окупованих міст Донбасу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme