Надайте людям вибір: Миколаївці виступили за створення крематорію

Жителька міста запевнила, що людей, готових до кремації, вже набагато більше, ніж уявляє влада 

Надайте людям вибір: Миколаївці виступил…

Владі Миколаєва час замислитися над проблемою відсутності міст для поховання і про альтернативне питання – створення крематорію. Про це заявила мешканка Миколаєва Антоніна Бардецкая написала у "Фейсбуці", - повідомляє Depo.Миколаїв.

Вона зазначила, що начальник КП "Миколаївська ритуальна служба" Михайло Трофанюк говорив, що "нове кладовище потрібно будувати гарячковими темпами, інакше Миколаїв захлинеться в трупах". При тому, що у місті існує проблема недостатньої кількості землі для кладовища.

Міська влада Миколаєва, які сьогодні займаються питанням будівництва нового кладовища в місті, паралельно повинні займатися питанням створення крематорію як альтернативи, яка поступово вирішить питання з постійно закінчується землею на кладовищах. До сьогоднішнього дня в півмільйонному місті питання з цвинтарем не вирішене, тому померлих ховають на старих кладовищах – між існуючих могил, на дорогах і так далі:

"Але що таке кладовище? Це "убиті" території на століття, які в майбутньому вже ніяк не "реанімуєш". Це постійний, безперервний процес нераціонального використання землі. Це трупна отрута в ґрунті, чому існує ризик потрапляння у водойми, підземні води, ризик розносу небезпечних вірусів і так далі. Інша справа - крематорій. Місця валом, всім вистачить, вартість спалювання тіла набагато нижче витрат на поховання, заздалегідь замовляти місце не потрібно, всі віруси знищуються, прах не являє собою ніякої епідеміологічної небезпеки, традиція прощання з померлим дотримана", – вважає вона.

Тому жінка пропонує міській владі вже замислитися щодо використання крематорію, тому що у людей має бути вибір: "Але я переконана, що міська влада, займаючись питанням нового кладовища, повинні паралельно займатися питанням створення в Миколаєві крематорію. Надайте людям вибір! Хочеться вірити в прогресивність мислення, розширення кругозору, розрив шаблонів і стереотипів. Ми живемо в світі, де цінується час, зручність і функціональність. Людей, готових до кремації, вже набагато більше, ніж ми собі уявляємо. Якщо сьогодні не почати спалювати померлих – через роки ми знову будемо хапатися за голову тому, що "на кладовищі закінчилося місце", - зауважила мешканка Миколаєва.

У миколаївців ще є шанс висловити свою думку стосовно будівництва кладовища у Широкій Балці та Кульбакіно. Визначити, під що віддадуть територію, городяни можуть на громадському слуханні, інформація про яке розміщена на сайті міськради.

Крім того у своєму інтервю мер Миколаєва Сєнкевич заявив, що миколаївці проти крематорію через друге пришестя Христа. Він переконаний, що місту крематорій потрібен, але місцеві жителі не дозволять його побудувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme