Лукашенко злякався, що Путін "відхопить шматок" Білорусі

Демаркація Росією прикордонних зон між двома державами без попередніх переговорів може призвести до серйозного конфлікту

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає Depo.ua з посиланням на РИА "Новости".

"Знаєте, що дуже погано? Наскільки мене інформували, є прив'язка до конкретних якихось точок, якісь реферні точки збудовані. Постає питання: це що, Росія почала проводити демаркацію кордону? Це ж переговорний процес. Це ж може вилитися в серйозний конфлікт", - сказав президент.

Лукашенко зазначив, що при односторонньому облаштуванні прикордонної зони Москва "може залізти на чужу територію і відхопити шматок чужого кордону". Хоча він і висловив упевненість, що Росія на це не піде.

"Я не думаю, що вони будуть робити якісь додаткові кроки, але можу сказати твердо - ми в жодному разі не підемо на поводу у росіян, і росіяни можуть бути впевнені, що вони як приїжджали без віз, так і будуть приїжджати. Це я твердо гарантую", - резюмував білоруський лідер.

Нагадаємо, що що незабаром на кордоні з Білоруссю має з'явитися прикордонна зона, що офіційно пояснюють встановленням Олександром Лукашенком безвізового в'їзду до Білорусі для громадян 80 країн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme