Головна популістка дня: Гонтарєва, яка спростовує власний документ

Номінується голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, яка спростовує дані документу, підготовленого у її ж відомстві

Головна популістка дня: Гонтарєва, яка с…

Її номінувала група "Антипопулісти" у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

Очільниця НБУ пояснила, що поширене деякими ЗМІ твердження, що "понад 600 тисяч українців звільнять через підвищення мінімальної зарплати", є некоректним.

"Оцінки, представлені в тематичній дослідницькій вставці в Інфляційному звіті (січень 2017 року), були підготовлені фахівцями НБУ на базі низки експертних припущень і стосувались показника офіційної зайнятості, а не "звільнень", йдеться у коментарі Гонтарєвої.

В інфляційному звіті дослівно написано: "Внесок скорочення за рахунок підвищення МЗП становитиме 5.4 в.п. (або близько 630 тис. осіб)". То в чому ж ЗМІ були некоректними? В тому, що вжили одне слово "звільнень" замість трьох слів "зниження офіційної зайнятості"? Прогнози, описані в цьому звіті, раніше озвучувалися й іншими експертами, часто ангажованими соціальними популістами. На противагу їм існують й інші прогнози, які свідчать, що жодних негативних наслідків для економіки через зростання мінімалки не буде. Тому абсолютно незрозуміло, навіщо Гонтарєва робила свій коментар, в якому знову повторила досить сумнівні припущення, підготовлені під патронатом Нацбанку, але трохи іншими словами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme