У Freedom House придумали, чому на їхній свіжій мапі Крим - не частина України

Виявляється, "Крим має відносно сталі межі", тому, на відміну від "Л-ДНР", його можна виокремити з території України

Про це повідомляє Depo.ua.

На свіжій мапі свободи слова в світі від Freedom House була помічена цікава деталь – Крим позначили іншим кольором, ніж всю іншу Україну.

Реагуючи на бурхливе обговорення цього факту в соцмережах, організація у себе на Facebook-сторінці оприлюднила пояснення цього факту.

"Freedom House не оцінює територію Криму як частину Росії.

Колір на мапі показує стан свобод в країні чи на певній території. Зокрема, якщо країна/територія є "Вільною (1,0 – 2,5 балів)" - вона позначена зеленим кольором. Якщо є "Частково вільною (3,0 – 5,0 балів)" - позначена жовтим кольором. Якщо ж є "Невільною (5,5 – 7,0 балів)" - фіолетовим.

У новому звіті "Свобода в світі 2017" Україна має 3.0 у рейтингу свобод, у той час як ситуація у Криму з рівнем політичних прав та громадянських свобод є набагато гіршою. Крим має рейтинг 6.5, на жаль. Тому вони позначені різними кольорами.

Окрім цього, Крим має відносно сталі межі, що дозволяє Freedom House аналізувати ситуацію та робити щорічні порівняння", - говориться в повідомленні.

Втім, територія "ДНР" та "ЛНР", які, так само, як і частина Молдови, ПМР, є невизнаними державними утвореннями, чомусь не виділена іншим кольором – на відміну від того ж Придністров'я.

Нагадаємо, що свіжу інформацію про свободу слова Freedom House оприлюднила вчора, і з цієї інформації випливає, що Україна – частково вільна у вищезгаданому аспекті країна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme