Трамп пригрозив ввести війська в Мексику, Білий дім заперечує

Президент Дональд Трамп в телефонній розмові з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто пригрозив відправити американських військовослужбовців в Мексику для боротьби з "поганими хлопцями"

Про це йдеться в розшифровці телефонної розмови двох президентів, повідомляє Depo.ua з посиланням на AssociatedPres.

Відповідно до повідомлення, з опублікованої частинии розшифровки неможливо зрозуміти, кого саме мав на увазі Трамп під "поганими хлопцями".

Разом з тим, президент США заявив, що Мексика робить "недостатньо, аби їх зупинити".

"Наші військові не такі, тому я можу послати їх, аби вони попіклувалися про це", - заявив Трамп.

У той же час офіційний представник Білого дому заявив, що Дональд Трамп в телефонній розмові з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто не виказував ніяких погроз.

Раніше Трамп використовува фразу "погані хлопці" під час президентських дебатів в жовтні 2016 року. Тоді він пообіцяв позбутися від "наркобаронів" і "поганих хлопців" в США.

Водночас Білий дім офіційно спростував чутки про погрози американського лідера Дональда Трампа на адресу мексиканського президента, повідомляє The Hill.

"Повідомлення про те, що президент погрожував вторгненням в Мексику, є брехнею, - йдеться в заяві. - Навіть мексиканський уряд спростовує ці відомості". Стверджується, що розмова мала доброзичливий, конструктивний і дружній характер.

Нагадаємо, 25 січня президент США Дональд Трамп підписав два розпорядження про посилення безпеки США на кордоні і посилювання імміграційної політики. Зокрема один з документів передбачає зведення стіни вздовж кордону США з Мексикою загальною протяжністю близько 3,2 тис. км.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme