UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США офіційно відреагували на випробування Іраном ракет

Дії Ірану, включаючи запуск балістичної ракети, є провокаційними і вимагають відповіді міжнародного співтовариства

Про це йдеться в заяві радника президента США з національної безпеки Майкла Флінна, оприлюдненій в Facebook, передає Depo.ua.

"Недавні дії Ірану, включаючи провокаційний запуск балістичної ракети, а також атака підтримуваних Іраном хуситских бойовиків, розпочата проти саудівського військового корабля, свідчать про те, що міжнародному співтовариству повинен бути ясний дестабілізуючий характер дій Ірану на Близькому Сході", - йдеться в заяві.

"Починаючи з сьогоднішнього дня, ми офіційно попереджаємо Іран", - наголошується в документі.

У ньому говориться, що недавній пуск балістичної ракети Іраном суперечить резолюції РБ ООН 2231, яка закликає утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з ракетної балістичної програмою.

"Лише за останні шість місяців сталася серія інцидентів, коли хуситы, яких Іран тренує і озброює, нападали на судна ОАЕ і Саудівської Аравії, а також погрожували судам США і їх союзників, що проходять через Червоне море", - йдеться в заяві.

У ньому підкреслюється, що "цими та іншими аналогічними діями Іран продовжує загрожувати друзям і союзникам США в регіоні".

"Адміністрація Обами не змогла адекватно відповісти на зловмисні дії Тегерана, включаючи постачання озброєнь, підтримку тероризму та інші порушення міжнародних норм", - йдеться в заяві.

Адміністрація ж президента США Дональда Трампа засуджує такі дії іранської сторони, заявив радник з національної безпеки.

"Президент Трамп жорстко критикував численні угоди, укладені між Іраном і адміністрацією Обами, а також з ООН, за слабкість і неефективність. Замість подяки за ці угоди Іран тепер відчуває себе рішучіше", - йдеться в заяві.

Раніше ЗМІ повідомили, що в неділю, 29 січня, Іран провів випробування балістичної ракети в околицях міста Семнан.

1 лютого Тегеран підтвердив випробування ракети.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme