На Росії бояться "зради" Білорусі з Україною

Введення білоруською владою п'ятиденного безвізового режиму для громадян 80 держав сильно стурбувало членів російської Держдуми

Про це заявив член комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Журавльов, передає Depo.ua з посиланням на Lenta.ru.

"Останнім часом білоруська влада роблять дивні реверанси в бік офіційного Києва, зображують" братську Україну "мало не еталоном боротьби за державну незалежність. Тому не виключено, що, розірвавши тісні відносини з Росією, Білорусь планує укласти союз з Україною", - сказав він.

На думку російського депутата, останні події свідчать про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко може відмовитися від співпраці з Росією в рамках Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) і Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) заради "показною незалежності", розрахованої на західні країни.

Він підкреслив, що такий підхід "ставить під загрозу весь міжнародний процес мінського врегулювання, який і без того дихає на ладан".

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ про безвізовий в'їзд в країну для громадян 80 держав. Дія указу набуде чинності 12 лютого і поширюється на громадян всіх країн ЄС, США і ряду інших держав. Вони зможуть в'їжджати до Білорусі без віз на термін до 5 днів через аеропорт Мінська.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme