UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ГПУ оголосила про підозру в.о. директора Миколаївського морпорту

Посадовець уклав угоди в обхід Фонду держмайна і Мінінфраструктури та наніс понад 4 млн збитків

ГПУ оголосила про підозру в.о. директора…

Генпрокуратура повідомила про підозру в.о. директора ДП "Миколаївський морський торгівельний порт". Про це йдеться на сайті ГПУ, повідомляє Depo.Миколаїв.

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Нацполіції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП "Миколаївський морський торгівельний порт", внаслідок чого державі спричинено збитки в особливо великих розмірах.

Як встановили під час досудового розслідування, нинішній в.о. директора ДП "Миколаївський морський торгівельний порт", використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, для одержання хабара для себе та представників приватних підприємств підписав декілька угод. При цьому йому було відомо, що оренда майна держпідприємства здійснюється в особі Фонду державного майна України та виключно за погодженням з Мінінфраструктури України.

Посадовець уклав з декількома приватними підприємствами договори про встановлення права сервітуту на користування залізничними коліями миколаївського морпорту довжиною 8291,4 п м, щоб уникнути процедуру погодження договорів оренди з Уповноваженим органом управління та заниження в інтересах вказаних товариств плати за користування залізничними коліями. Цим він спричинив збитки миколаївському морпорту на суму понад 4 млн грн.

За результатами досудового розслідування слідчий за погодженням з прокурором повідомив про підозру в.о. директора ДП "Миколаївський морський торгівельний порт" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією Depo.Миколаїв, оголосили про підозру в.о. директора ДП "Миколаївський морський торгівельний порт" Сергію Колтипіну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme