Росія розхитуватиме Україну на кримінальному фронті, - голова контррозвідки СБУ

Віталій Найда пояснив, як змінилася тактика Росії в гібридній війні проти України

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "ЛІГА.Новости".

Керівник контррозвідки СБУ Віталій Найда розповів про зміну російської тактики в гібридній війні з Україною.

"На сьогодні це спроби максимально розхитати ситуацію в усіх регіонах України, в тому числі і з залученням криміналітету. Як нашого місцевого, так і завезеного із Росії. Причому це як барсеточники і дрібні злодюжки на базарах, так і нічим не мотивовані вбивства, вибухи в місцях великого скупчення людей. Загалом, завдання - посіяти хаос", - пояснив Найда.

За словами очільника контррозвідки, якщо в 2015 році Росія робила ставку на грамотно підготовлені диверсійні групи, які засилали на нашу територію, закладалися тайники зі зброєю, готували теракти, то сьогодні стратегія змінилася. Сьогодні ставка на криміналітет - на людей, у яких кримінальне минуле і майже немає майбутнього. Які за невелику винагороду готові вбивати і сіяти паніку.

Щодо заморожених проектів "народних республік", Найда пояснив: "На сьогодні це не їх пріоритет. В усякому разі, на найближчі кілька місяців. Бо при стабільній ситуації заяви про створення "республік" безглузді. Якщо виникне ситуація, коли ми не впораємося, і рівень криміналітету переступить за грань, проекти "республік" цілком можуть бути повернуті і актуалізовані".

Нагадаємо, що на Росії віра в розкол України стала вже справжнім релігійним культом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme