Ізраїль схвалив будівництво 3000 будинків на західному березі Йордану

Уряд Ізраїлю схвалив будівництво ще 3 тис. одиниць житла на Західному березі Йордану

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Беньямін Нетаньягу, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу Бі-Бі-Сі.

На сайті міністерства оборони уточнюється, що будівництво схвалив голова відомства Авігдор Ліберман. Міноборони керує територіями, які опинилися під контролем Ізраїлю після війни 1967 року.

ООН називає ці землі окупованими. Ізраїльська влада вважає, що ці землі перебувають під контролем Ізраїлю на законних підставах.

Нагадаємо, це вже третє оголошення про будівництво нових будинків на спірних територіях.

24 січня міноборони оголосило про будівництво 2,5 тис. одиниць житла на Західному березі Йордану, а двома днями раніше стало відомо про плани Ізраїлю побудувати 566 будинків у Східному Єрусалимі.

23 грудня Рада безпеки ООН схвалила резолюцію, в якій міститься заклик до Ізраїлю припинити будівництво поселень на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим. Причому, всупереч очікуванням, США не скористалися правом вето, а лише утрималися.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав резолюцію ООН ганебною і звинуватив в цьому адміністрацію президента США. Крім того Ізраїль вирішив скоротити внески до цієї організації.

За словами Обами США допустили проходження в РБ ООН антиізраїльської резолюції для того, щоб підштовхнути сторони до діалогу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme