Гройсман доручив школярів Авдіївки вчити в одній школі

Донецька обласна ВЦА ухвалила правильне рішення закрити школи у зв'язку з надзвичайним станом в Авдіївці

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

"Я думаю, що це абсолютно правильне рішення. Я дав доручення, щоб сформували одну клітинку навчання для дітей, де можна було на базі однієї школи в світловий день збирати дітей, займатися з ними", - сказав Гройсман.

За словами прем'єра, жителі Авдіївки налаштовані на оптимізм, попри загострення ситуації.

"В принципі, люди працюють, я зустрічав людей, які їдуть на коксохім працювати. У людей дуже важкий стан, але, за великим рахунком, я бачив повний оптимізм і сподіваюся, що режим тиші, який повинен заробити, дасть можливість всім технічним службам відновити енергопостачання, тепло і водопостачання міста", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ.

Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав глава ВГА Павло Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовані люди з особливими потребами і хворі.

В будинках жителів Авдіївки підтримується тепло завдяки коксохімічному заводу, рятувальники організували пункти обігріву для людей розвозять гарячу їжу, а в багатьох містах збирають теплі речі, продукти, медикаменти.

31 січня на засіданні ОБСЄ у всьому, що відбувається в Авдіївці, звинуватили Росію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme