UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У разі дострокових виборів мера Харкова у Фельдмана високі шанси перемогти, - експерт

У разі проведення дострокових виборів мера Харкова без участі в них чинного голови Геннадія Кернеса високі шанси стати мером є в народного депутата України Олександра Фельдмана

Про це в своєму матеріалі "Мер атакує: чому взялися за Фельдмана?" пише харківський політолог Антон Авксентьєв, передає Depo.ua з посиланням на NewsRoom.

На його думку, саме зростання популярності і посилення позицій Олександра Фельдмана стало причиною інформаційної атаки з боку чинного мера.

"З огляду на близькість електорального сегменту, на який орієнтовані двоє найпопулярніших політиків Харкова, Фельдман - це найбільш ймовірний і природний "другий вибір" виборців Кернеса. Проект "наступник" (робоче - Ігор Терехов) - поки в неробочому стані, незважаючи на всі медіазусилля", - пише експерт.

На думку Авксентьєва, якщо мерські вибори будуть в 2019 році, то проект "наступник" можна встигнути "прокачати" до ККД = 0,5-0,6 "утримання" рейтингу Кернеса.

"Фельдман небезпечний не тільки через популярність серед харківських виборців, але і крізь столичну призму можливих домовленостей. Ця та компромісна фігура, до якої харківську мерію можуть почати схиляти з Києва, - що тоді? Ва-банк і відкрито конфліктувати? Ситуація буде патова, тому вкрай важливо завдавати удари на випередження. Соціологія - це "кухня внутрішня", зате нехай "на Печерських пагорбах" побачать, що ЗМІ аж димлять від прізвища "Фельдман", - роз'яснює експерт.

"Ідеальний варіант для Фельдмана - дострокові вибори мера без участі в них Кернеса. Шанси перемогти будуть дуже високими, незважаючи на можливе висунення представників інших харківських груп впливу", - акцентує політолог.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme