У Миколаєві заочно судитимуть учасника терористичної організації "ДНР"

Прокуратура Миколаївської області вже направила обвинувальний акт до суду для розгляду по суті 

У Миколаєві заочно судитимуть учасника т…

На Миколаївщині завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою мешканця Миколаєва у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації). Про це Depo.Миколаїв повідомли у прокуратурі.

У ході досудового розслідування встановлено, що у липні 2014 року чоловік вступив до терористичної організації "ДНР", був зарахований до не передбаченого законами України збройного формування - "Роти спеціального призначення внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ "ДНР".

Також встановлено, що згодом він проходив спеціальну військову підготовку в одному із тренувальних таборів терористичної організації "ДНР", що спеціалізується на артилерійській і штурмовій підготовці з поводження зі стрілецькою та артилерійською зброєю, після чого був зарахований так званим розвідником-кулеметником "Розвідувального управління "Республіканської гвардії" "ДНР", де перебуває і на даний час.

Підозрюваного оголошено у розшук та судом надано дозвіл на його затримання. 27 січня обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті за процедурою спеціального судового розгляду (заочного засудження). Зазначається, що за вчинення вказаного особливо тяжкого злочину обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 8 до 15 років.

Водночас, відповідно до ч.2 ст.258-3 КК України особа, крім організатора і керівника терористичної групи чи терористичної організації, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності за діяння, передбачене ч.1 ст.258-3 КК України, якщо в її діях немає складу іншого злочину.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme