UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сенат США цього тижня визначить долю Тіллерсона

Сенат США просунувся в процесі затвердження кандидатури Рекса Тіллерсона на посаді державного секретаря, прийнявши рішення припинити дебати по цьому питанню та провести голосування за номінанта пізніше цього тижня

У понеділок ввечері в верхній палаті американського Конгресу відбулися процедурні голосування, які відхилили вимогу лідера демократичної меншості Чака Шумера отримати додаткові відповіді кандидата щодо нещодавнього "міграційного" указу президента Трампа, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Шумер заявив, що демократична меншість виступатиме проти затвердження Тіллерсона, якщо він підтримає розпорядження Трампа.

Демократи мають меншість у 100-мандатному Сенаті, однак, якщо їх позицію підтримає кілька республіканців, існує реальна імовірність, що колишній нафтовий магнат не отримає затвердження верхньої палати.

Тим не менше, процедурне голосування в понеділок, яке не задовольнило вимогу демократів з результатом 56 проти 43 голосів, підтвердило попередню підтримку номінанта з боку більшості представників Сенату.

Конкретна дата проведення голосування безпосередньо по затвердженню кандидатури Рекса Тіллерсона поки не називається. Офіційно зазначається, що воно відбудеться "пізніше цього тижня".

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп обрав наступним держсекретарем США Рекса Тіллерсона.

Тіллерсон пішов з посади глави найбільшої у США нафтової компанії ExxonMobil.

Найбільший нафтовий гігант США компанія ExxonMobil виступила проти закону The STAND for Ukraine Act, повинен був на п'ять років на законодавчому рівні зафіксувати санкційний режим, який ввели США проти Росії у відповідь на анексію Криму, а це ускладнило б і можливість скасування санкцій новообраному президентові США.

Журнал Forbes за підсумками 2015 року відвів Тіллерсону 25 місце в рейтингу найвпливовіших людей світу.

У 2012 році президент Росії Володимир Путін нагородив Тіллерсона орденом Дружби народів.

Однак під час слухань у Сенаті Тіллерсон висловив занепокоєння діями Росії на світовій арені. Також Тіллерсон заявив, що Росія не мала права окуповувати Крим

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme