Брідлав впевнений, що "Скажений пес" направить Трампа на "путь істиний" щодо України

Генерали Джеймс Маттіс (глава Пентагону) і Джозеф Данфорд (Голова Комітету начальників штабів ЗС США) даватимуть Дональдові Трампу адекватні поради, як здійснювати американську політику щодо України

Про це під час візиту до Варшави заявив екс-командувач військ НАТО в Європі, американський генерал Філіп Брідлав, передає Depo.ua з посиланням на Rzeczpospolita.

"Я впевнений, Трамп взяв своїми радниками дуже мудрих людей. Генерал Джеймс Маттіс, який зараз є міністром, і якого я добре знаю, є геніальною людиною. Він не боятиметься давати найкращі поради у військовій сфері. Я переконаний, що такі особистості, як Маттіс і генерал Данфорд, з якими я служив у багатьох місцях, допоможуть президентові вести відповідну політику (щодо України – ред.)", - заявив Брідлав.

Він підкреслив, що бойовики продовжують чинити тиск на українську армію, що змушує Україну утримувати на сході велику кількість військових.

"Це дуже дорого і забирає багато енергії українського народу. Зараз Україна повинна зосередитися на внутрішніх реформах, про що йшлося на Майдані, а війна відтягує сили та ресурси. Важко проводити реформи, якщо кошти ідуть на армію "в полі". Я вважаю, що цей тиск на Україну має на меті створити проблеми для уряду. Було б добре, якщо б ми знайшли рішення, аби Україна могла проводити реформи, яких вона потребує", - зазначив Брідлав.

У 2015 році, Брідлав як командувач військ НАТО в Європі заявляв, що Захід повинен розглянути будь-яку форму допомоги Україні, в тому числі і поставку зброї.

"Коли я був на посаді, я мав зобов'язання надавати військові поради нашому уряду. У зв'язку з цим, радив надати Україні можливість захищатися. Не йшлося про можливість атакувати, а лише про захист, а не про настання здібностей, але тільки захищати. Тобто, щоб Україна стала для Росії "міцним горішком для розкушування". Я досі не змінив своєї думки з цього питання", - зазначив генерал.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme