Бойовики відмовились від "тиші" в Авдіївці та евакуації своїх "200-х"

Російсько-окупаційні війська не припиняють штурмові дії та активно застосовують артилерію й міномети в районі Авдіївки

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу АТО.

"Окупантів не зупиняють навіть власні втрати, які вони понесли внаслідок спроб захоплення українських позицій", - зауважили у штабі АТО.

Зважаючи на це, командування сил АТО запропонувало протилежній стороні забезпечити 31 січня дотримання режиму тиші.

"Зазначене мало на меті дати можливість російсько-окупаційним військам здійснити пошук та евакуацію тіл своїх загиблих у цьому районі бойових дій. Про вказане було заздалегідь поінформовано російську сторону СЦКК встановленим порядком.
Однак протилежна сторона даний акт гуманності проігнорувала, чим вкотре засвідчила своє справжнє ставлення до людей, які воюють на боці російсько-окупаційних військ", - поінформували в прес-центрі.

Нагадаємо, що Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан, мешканців готують до евакуації. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ.

За словами голови Донецької ВЦА Павла Жебрівського, наразі в Авдіївці забезпечено температуру батарей у житлових будинках в районі 30-40 градусів, а в самих домівках – 16 градусів тепла.

Через події в Авдіївці президент Петро Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, повернувшись до України. Він доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme