UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-10 найзнаменитіших втеч з тюрми

Список знаменитих людей, подій і предметів безкінечний, але про те, що існує десятки найзнаменитіших і гучніших втеч з тюрми, знає не кожен

ТОП-10 найзнаменитіших втеч з тюрми…

Десяте місце серед всіх гучних втеч займає втеча з тюрми Мейз, пише Depo.Закарпаття з посиланням на cikavo-znaty.

Протягом декількох десятиліть ця справа залишається однією з найгучніших в Британії. 25 вересня 1983 року в місті Антрім, що розташоване в частині Північної Ірландії, з місцевої в'язниці змогли втекти вісім чоловік, що раніше служили в ірландській республіканській армії. Вони були засуджені до тюремного висновку за багаточисельні вбивства і теракти.

Дев'яте місце віддане історії Альфреда Хінса. У Британії цей ув'язнений має не малу популярність. Він отримав дванадцять років за озброєний грабіж, але за цей час він зміг організувати свою втечу з трьох в'язниць. Проте, шість років, що залишилися, провів у в'язниці Паркхест, розташованій на острові Уайт.

Восьме місце в номінації топ 10 знаменитих втеч з тюрми віддано сімці з Техасу. 13 грудня 2000 року група увязнених зробила втечу з техаської тюрми. Півмільйона було обіцяно за упіймання небезпечних злочинців. Втеча була здійснена в день виборів. Їх вивели в кімнату для голосування, але за допомогою різних прийомів вони змогли обеззброїти охорону і покинути стіни в'язниці. Зараз двоє з них мертві, а п'ятеро чекають смертного вироку.

Сьоме місце віддане втечі Альфреда Вецлера з концтабору. Єврей за національністю, Венцлер прибував в німецькому концтаборі "Аушфіц". Після вдалої втечі, він в своїх записах виклав чіткий план табору, опис крематоріїв і газових камер і інше. Втеча сталася в квітні 1944 року, в день єврейської паски.

Втеча з Сибіру до Індії займає шосту позицію. У цій історії брав участь польський солдат Славомір Равічев, який був арештований в 1939 році. Він пройшов через тортури і допити НКВД, але залишився в живих і був відісланий на будівельні роботи в табір під № 303, розташований поблизу Північного полярного круга. 9 квітня 1941 року він зробив свою втечу. Але по розслідуваннях Бі-бі-сі в 2006 році з'ясувалося, що втеча Равічева виявилася більшою містифікацією.

Втечі з Алькатраса віддано п'яте місце. Найвідоміша втеча з цієї тюрми була здійснена Френком Морісом і братами Енглінамі. Вони втекли через службовий тунель, який не охоронявся. За офіційною версією втікачі вважаються без вісті зниклими, але ходили чутки, що їх родичі одержували листи від них з Південної Америки.

Четверте місце займає масова втеча з Ліббі. У лютому 1864 року, за часів Громадянської війни на території Америки, була здійснена втеча більше ста увязненими з в'язниці розташованою у Вірджінії. В'язниця славилася жахливими умовами вмісту і повною антисанітарією.

Третє місце займає втеча Джоні Д. Ця людина була одним з відомих злочинців 30-х років в Америці. Джоні відбував свій термін за багатократне пограбування банків. Двічі йому удавалося здійснювати втечу з в'язниць Америки, але 22 березня 1934 року він був убитий при чиненні опору під час арешту.

Втеча на вертольоті займає другу позицію в рейтингу. Ув'язнений, Паськаль Пайе, двічі здійснював втечу за допомогою літака і друзів, що знаходилися на волі. У проміжку між відсидкою у в'язниці він зміг визволити за допомогою вертольота ще декілька чоловік. Перша втеча була здійснена в 2001 році, чотири роки на волі, друга втеча в 2007 році. Але через три місяці його знову зловили. Тепер всі дані про його розміщення засекречені поліцією, щоб уникнути подібних випадків.

Перше почесне місце віддане непоміченій втечі. По звинуваченню в здійснення підпалів був звинувачений Джулієн Шаторд. Після прибуття в лондонську в'язницю, Шаторд сховався під днище фургона, покинувши, таким чином, територію в'язниці. Його зникнення було відмічене через сім годин, коли проглядаючи камери, один з охоронців відмітив незрозумілу тінь під вантажівкою. Найцікавіше в тому, що після трьох днів Шаторд повернувся в поліцейську ділянку з повинною.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme