UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Справа MH17: Слідчі не можуть розшифрувати передані Росією знімки з радарів

Росія передала слідчим Нідерландів у справі про катастрофу рейсу MH17 дані контролю радіолокації в форматі, який не відповідає встановленим міжнародними стандартами

Як повідомили у прокуратурі Нідерландів, у зв'язку з цим використати їх для отримання більш ясної картини події поки не вдалося, передає Depo.ua з посиланням на DW.

Російській стороні вже направили запит про надання придатної інформації.

"Необхідні додаткові дані, щоб як слід зрозуміти, що зображено на знімках з радарів", - повідомив представник прокуратури Нідерландів.

Як зазначається, Росія надала слідчим запитані ними дані в жовтні 2016 року після того, як у вересні був опублікований проміжний звіт міжнародної слідчої групи, в якій причиною аварії літака було названо потрапляння в нього ракети серії 9М38 з установки "Бук", доставленої на територію України з Росії.

У січні 2016 року родичі загиблих в катастрофі пасажирів закликали прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте розпочати глобальну кампанію, аби домогтися публікації даних радіолокаційного контролю. Члени 18 сімей висловили впевненість, що це допоможе встановити, хто саме збив авіалайнер над Донбасом 17 липня 2014 року.

При цьому родичі жертв трагедії зажадали від Москви передати дані з так званих первинних радіолокаторів. На відміну від вторинних, ці радари здатні засікти літаки і невідомі летючі об'єкти, навіть якщо ті не оснащені транспондерами. Це означає, що теоретично первинні радари можуть, наприклад, простежити траєкторію польоту ракети.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme