UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Акунін пророкує швидкий крах Росії-"невидимки"

Відомий російський письменник Борис Акунін (Георгій Чхартішвілі) вважає, що Росія перетворюється на країну-невидимку і невдовзі може розвалитися

Про це він заявив в ефірі радіостанції "Ехо Москви", передає Depo.ua.

"Головна небезпека нинішнього російського вектора, на мій погляд, полягає в тому, що країна втрачає час, упускає купу можливостей для розвитку, все більше відстає від країн-лідерів", - вважає Акунін.

За його словами, якщо не брати до уваги новини про Сирію та Україну, "Росія в очах світу - практично країна-невидимка".

"В магазинах немає ніяких російських товарів (хіба що горілка, і то неросійська більше). Немає російських наукових відкриттів. Немає технологій. Немає яскравих бізнес-проектів. Та й нових культурних явищ, загалом, теж немає - все ті ж умовні Чехов з Малевичем", - констатує письменник.

"Я не буду зараз вдаватися в причини російської стагнації - це займе дуже багато місця. Скажу коротко: неправильно влаштована держава заважає розвитку країни. Якщо державу протягом декількох років не виправити, вона може знову розвалитися - як це сталося з Радянським Союзом", - прогнозує Акунін.

Нагадаємо, у кінці жовтня 2016 року російський письменник Борис Акунін (Георгій Чхартішвілі) прогулявся по Києву і назвав "брєдом" рішення російської влади воювати з Україною.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme