У СБУ виправдалися, чому відкрили Україну для мера Перемишля

У Служба безпеки України підтвердили скасування рішення про заборону в'їзду в Україну меру польського Перемишля Роберту Хомі

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила речник відомства Олену Гітлянську, передає Depo.ua.

Вона пояснила, що перед ухваленням такого рішення врахували як безпековий, так і міжнародний фактор.

"Українська сторона позитивно сприйняла оцінку мера Перемишля, яку він публічно дав антиукраїнським маршам у місті. Саме тому Служба ухвалила відповідальне рішення про скасування заборони на в'їзд в Україну меру польського міста Перемишля Роберту Хомі", - написала Гітлянська.

У СБУ стверджують, що заборону в'їзду меру Перемишля активно намагалася використовувати "третя" сторона для розколу у відносини між Україною і Польщею.

Нагадаємо, що сьогодні ЗМІ написали про скасування 5-річної заборони на в'їзд в Україну меру Перемишля після вказівки президента України Петра Порошенка.

У січні мера Перемишля Роберта Хому СБУ визнала персоною нон грата, а українські прикордонники відмовились впустити його у міжнародному пункті пропуску в Шегинях "за участь в антиукраїнських заходах та поширення міжнаціональної ворожнечі".

А 26 січня в Сеймі Польщі вимагали негайно скасувати заборону для Хоми на в'їзд до України, а в разі, якщо українська сторона не скасує це рішення, то представники МЗС Польщі не будуть присутні на Польсько-українському форумі в Ряшеві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme