У Холодницького пригрозили Авакову кримінальною відповідальністю

Спеціалізована антикорупційна прокуратура України попереджає керівників правоохоронних органів про відповідальність за розголошення інформації щодо резонансних справ, зокрема до завершення слідчих дій

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Facebook-сторінку прес-служби відомства.

"САП у разі виявлення фактів витоку інформації без згоди прокурорів-процесуальних керівників буде вживати всіх передбачених законом заходів для притягнення винних до відповідальності, в тому числі і кримінальної за незаконне розголошення відомостей досудового розслідування", - зазначили в прокуратурі.

Наголошується, що передчасне розголошення інформації негативно впливає на слідство і ставить під загрозу справедливе покарання за злочин.

"Ще раз застерігаємо керівників правоохоронних органів від повідомлень, у тому числі в соціальних мережах, про проведення слідчих дій ще до їхнього завершення без згоди прокурора, який процесуально керує слідством відповідно до положень Конституції України і фактично несе весь тягар доказування по справі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що вчора ввечері, не дочекавшись завершення слідчих дій, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання судді Солом'янського районного суду Києва та адвоката-посередника на хабарі у 22 тис. дол. за зняття арешту на заставлене майно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme