Трамп намагається знайти докази, що ЗМІ брешуть про натовп на інавгурації, - WP

Президент США Дональд Трамп здійснює тиск на Національну службу парків, щоб дістати аргументи обгрунтованості своїх претензій до американських ЗМІ в суперечці про кількість людей під час його інавгурації

Про пише видання The Washington Post, передає Depo.ua.

"Наступного ранку після інавгурації Дональда Трампа в.о. директора Служби національних парків Майкл Рейнольдс отримав незвичайний виклик: новий президент хотів би поговорити з ним", - зазначається в тексті.

Як підтвердили газеті образу три джерела, ознайомлені зі змістом розмови, спілкування відбулося в суботу по телефону, коли "Трамп особисто наказав Рейнольдсу надати додаткові фотографії натовпу, який був напередодні на Національному молі". Президент вважав, що фотографії можуть довести "брехню" ЗМІ у повідомленнях, коли стверджували, що гостей було не більше ніж в середньому.

Reuters пояснило скандал навколо фото інавгурацій Трампа та Обами - фото 1

"Трамп також висловив обурення у зв'язку з ретвітами на акаунті Служби національних парків, де порівнювались зображення інавгурації Трампа і Барака Обами в 2009 році", - йдеться в публікації.

Для Трампа, який бачить себе і свої досягнення чудовими, розмір натовпу під час інавгурації був джерелом невдоволення, що він, здається, не міг викинути з голови, зауважує видання.

Паркова служба забезпечує підготовку та проведення певних заходів на Національному молі, втім не веде підрахунків присутніх людей. Рейнольдс, звичайно, надіслав додаткові фото в Білий дім, але вони не доводять твердження Трампа про присутність понад мільйона гостей, йдеться в публікації.

Нагадаємо, що речник Білого дому Шон Спайсер звинуватив окремі ЗМІ в подачі "завідомо неправдивих" повідомлень.

Агентство Reuters пояснило, як виник скандал навколо фото інавгурацій Трампа та Обами.

20 січня Дональд Трамп склав присягу і офіційно став 45-м президентом США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme