Шість найдовших термінів позбавлення волі у світі

Довічне ув'язнення - ніщо у порівнянні з цими

Шість найдовших термінів позбавлення вол…

Найдовші терміни позбавлення волі вражають, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "cikavo-znaty".

Габріель Марк Грандос. У 1972 році іспанський суд засудив його до 384 912 років в'язниці. Габріеля звинуватили в поштовому шахрайстві - він не доставив за призначенням понад 40 000 листів. За іншими відомостями, 384 912 років було строком, який вимагав прокурор, а насправді Габріелю дали лише 14 років.

А ось Чамою Типьясо дали 141 тисячу років в'язниці цілком офіційно. У 1989 році суд Таїланду звинуватив його в шахрайстві - Чамой організував піраміду по виманювання грошей зі своїх співгромадян, завдяки чому "заробив" 204 мільйони доларів... і 141 078 років в'язниці. Його термін ув'язнення внесений в книгу рекордів Гіннеса.

У 1969 році іранський суд засудив двох аферистів до 7 109 років в'язниці - "всього-навсього" по одному року за кожен випадок шахрайства.

У 2000 році спекулянт Шалом Вейсс спеціально збанкрутував свою страхову компанію і вивів з неї всі гроші інвесторів. Вейсса зловили тільки після того, як він потрапив в список найбільш розшукуваних ФБР злочинців. Суд засудив Шалома до 845 років в'язниці.

Ще один спекулянт на ім'я Норман Шмідт обіцяв своїм інвесторам небувалу прибуток, вважаючи за краще витрачати отримані від них мільйони на розкішне життя. Навесні 2008 року суд звинуватив його в шахрайстві і відмиванні грошей і засудив до 330 років ув'язнення.

Найменший термін у цьому списку ошуканців отримав Бернард Медофф - він організував фінансову піраміду і "вилучив" у довірливих співгромадян 65 мільярдів доларів. Медоффу довелося продати свої будинки в Нью-Йорку, Флориді та Франції, а також улюблену яхту по імені "Бик". Але американська феміда все одно засудила його до 150 років ув'язнення.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme