UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Адвокати Агаджанова "натякають", що смертельна ДТП могла статися через погану дорогу

Захист екс-поліцейського наполягають, що перехрестя пр. Центрального та вул. Рюміна має вибоїни, ями та зсув смуги, які створюють проблеми водіям

Адвокати Агаджанова "натякають", що смер…

У четвер, 26 січня, в Заводському районному суді Миколаєва відбулося чергове засідання у справі екс-поліцейського Валерія Агаджанова, обвинуваченого в скоєнні трагічного ДТП в центрі міста, внаслідок якого загинули чотири людини. Адвокати стверджують, що однією з причин аварії могла статити погана дорога. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на "Новости Н".

На засідання суддя Дмитро Нікітін заслухав сторону підозрюваного Агаджанова. Його захисники зачитали протокол огляду "БМВ", згідно з яким гальмівна система авто була несправною через ненормативний знос гальмівних механізмів, що могло стати однією з причин аварії. За іншими критеріями, нібито, авто, було в справному стані, і всі технічні пошкодження були отримані ним безпосередньо під час ДТП.

Захист надав суду дані про стан доріг на перетині вулиці Рюміна і пр. Центрального. На їхню думку, на ції ділянці дорога має підйом, а також багато вибоїн, ям і нерівностей, які могли стати причиною втрати автомобілем стійкості. Крім цього захисник розповів, що перед перехрестям з Рюміна смуга руху проспекту Центрального зміщується на одну смугу ліворуч, при цьому ніякого знака, який попередив би водія про це, не було і немає. Цей зсув перебуває безпосередньо біля перехрестя, що створює проблему для водіїв, особливо вночі, адже, якщо вони не зможуть вчасно "перебудуватися", то в'їдуть в бордюр.

Захисники підозрюваного стверджують, що дорога могла стати однією з причин ДТП, а водій має право на безпечні умови дорожнього руху. І держава відповідає за безпеку дорожнього руху. Як висловився захисник, "господарі дороги" повинні стежити за її станом і вчасно усувати дефекти, в разі, якщо такої можливості немає, необхідно розміщувати на проблемних ділянках знаки.

Прокурор в свою чергу зазначив, що за ПДР України водій зобов'язаний вибирати швидкість руху щодо дорожніх умов. І незважаючи на те рівна дорога чи ні, чи, чи є попереджувальні знаки, водій повинен регулювати швидкість руху. Представник потерпілих Вадим Молотков зазначив, що до судового розгляду представлені матеріали не стосуються. З цим потрібно звертатися до іншого суду, якщо обвинувачений хоче притягнути до відповідальності підприємство, яке неякісно виконувало свою роботу.

Після чого захисники заявили клопотання про запрошення на наступне слухання своїх свідків, які могли б розповісти про проблемний стан дороги на перетині вулиці Рюміна і проспекту Центрального. Але оскільки ці свідки не мали ніякого відношення до ДТП, Дмитро Нікітін відмовив їм.

Тоді вони заявили інше клопотання - запросити на наступне засідання експертів, які брали участь в розслідуванні: Віталія Огороднікова, Дмитра Завірюхіна, Костянтина Стаканова. Суддя задовольнив прохання.

Нагадаємо, що екс-поліцейський охорониВалерій Агаджанов за кермом BMW влетів у машину: в результаті ДТП загинули чотири пасажири його машини.Влітку на судовому засіданні під час оголошення обвинувального акту стало відомо, що він "летів" на швидкості близько 140 км/год.

Адвокат потерпілих також акцентував, що справу навмисно затягує захист екс-поліцейського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme