Верховна Рада повинна провести "децентралізацію" партій в Україні, - експерт

Державними коштами, які виділяються на партії, мають розпоряджатися не лише центральні партійні органи, але й регіональні осередки

Як повідомляє кореспондент Depo.ua, про це під час прес-конференції Комітету виборців України і видання Деловая столица: "Гроші на вітер: на що партії витрачають кошти в рамках державного фінансування" заявив політичний експерт Андрій Дуда.

"Не дивлячись на те, що законодавство дає великі можливості для участі партій в роботі на муніципальному рівні, ми не бачимо відповідної активності. Складно згадати по українським регіонам якихось муніципальних ініціатив, які б реалізували партії. Хоча фактично вибори у нас дуже партизовані. Тому треба, щоб партії йшли до кожної громади", - зазначив він.

За словами Андрія Дуди, система державного фінансування партій має бути змінена у частині заборони партіям використовувати ці кошти для власного само піару.

"Наразі партії просто проплачують телерадіокомпаніям свою рекламу за рахунок державних коштів. І на цьому вся партійна робота закінчується. Наш пріоритет – зорієнтувати партії на прямі комунікативні заходи", - заявив він.

"Ми пропонуємо пряму норму в законопроекті, згідно з якою, тільки 20 відсотків коштів, виділених з бюджету на партії, залишаються у розпорядженні центральних партійних органів. Решта має йти в регіональні організації. Фактично мова йде про "децентралізацію" партійного життя. І я думаю, це матиме хороший результат", - зазначив він.

Нагадаємо, за словами народного депутата від Блоку Петра Порошенка Вадима Денисенка, закон про політичні партії потребує змін, оскільки вони використовують кошти, виділені з державного бюджету, не на функціонування партій, а на власну рекламу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme