Українка отримала міжнародну премію з математики

Українському математику Марині В'язовській присудили премію за відкриття світового рівня

Вона розв'язала задачу, над якою працювали науковці декілька століть. Про це 26 січня повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України, передає Depo.ua.

За даними прес-служби, українка знайшла вирішення пакування куль в евклідовому просторі. Це найщільніше пакування куль у восьми та 24-вимірних просторах з використанням методів модульних форм. Раніше задачу пакування куль було розв'язано лише для просторів із трьома та менше вимірами.

Математичну "Премію Салема", зазначають у повідомленні, щороку присуджують молодому математику за видатні результати досліджень в сфері наукових інтересів французького математика Рафаеля Салема, насамперед у теорії рядів Фур'є. Ця премія є надзвичайно престижною, аналог Нобелівської, але для математиків.

Довідка. Премію "Салема" заснувала вдова французького математика Рафаеля Салема у 1968 році. Відтоді нагороду отримують ті математики, які зробили відкриття у галузі досліджень, якими займався Салем, насамперед, це роботи пов'язані з рядами Фур'є.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme