UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Суд розгляне скаргу "Газпрому" на штраф від АМКУ у лютому

Київський апеляційний господарський суд 22 лютого продовжить розгляд апеляційної скарги "Газпрому" на рішення Господарського суду Києва, яким той задовольнили позов Антимонопольного комітету України і вирішив стягнути з компанії 172 млрд гривень штрафу і пені

Про це повідомили в інформаційній довідці суду апеляційної інстанції, передає Depo.ua з посиланням на Українські новини.

На засіданні 18 січня головуюча суддя Кароліна Тарасенко після розгляду клопотання "Газпрому" про призначення економічної експертизи вирішила оголосити перерву в слуханнях.

Нагадаємо, що в січні 2016 року АМКУ вирішив оштрафувати "Газпром" на більш як 85 млрд грн ($3,28 млрд) за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу по магістральних трубопроводах України. Російський монополіст оскаржив штраф, проте українські суди відмовилися прийняти його сторону.

"Газпром" не виплатив штраф в термін, у зв'язку з чим АМКУ подав позов про примусове стягнення коштів, збільшивши суму позовних вимог до 172 млрд грн ($ 6,65 млрд) з урахуванням штрафу і пені за його несвоєчасну сплату. Господарський суд Києва на своєму засіданні 5 грудня задовольнив позов АМКУ до "Газпрому" про примусове стягнення штрафу. А 9 грудня стало відомо, що "Газпром" оскаржив в Стокгольмському арбітражі штраф українського регулятора.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme