На Росії хочуть садити за "русофобські міфи"

Одіозний депутат російської Держдуми хоче карати за "русофобські міфи" в соцмережах і образу жертв терактів

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Republic.

Депутат Держдуми Віталій Мілонов запропонував ввести штрафи за публікації в соціальних мережах та ЗМІ, які сприяють "роздуванню русофобських міфів". Законопроект розміщений на сайті Держдуми.

Йдеться про публічні виступи, "спрямовані на обмеження людської гідності, приниження значущості подій, що мають особливе історичне значення для становлення і розвитку російської державності, пам'ятних дат, досягнень науки і техніки в Росії, а також образа осіб, які мають особливі заслуги перед Росією".

Це хочуть карати штрафом на суму до 30 тис. рублів для громадян, а юридичних осіб пропонується карати на суму до 1 млн рублів. Мінімальний штраф складе 10 тис. рублів.

У пояснювальній записці уточнюється, що в даний момент почастішали "гучні публічні дискусії, що стосуються духовної спадщини, історії, престижу Росії". Це, на думку депутата, провокує скепсис по відношенню до "непорушних" явищ, що, в свою чергу, завдає шкоди репутації країни.

"Такі негативні дії можуть викликати цілком однозначні наслідки: роздування русофобських міфів може спровокувати недовіру і агресивність по відношенню до росіян за кордоном, створити бар'єри на шляху розвитку бізнесу", - повідомив Мілонов.

Також пропонується ввести штрафи за образу пам'яті жертв терактів і репресій.

Нагадаємо, що в окупованому Криму шили "русофобію в інтернеті" вже минулого року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme