Логвинський про резолюцію ПАРЄ: Не ідеальна, але достатньо захищає інтереси України

Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) щодо України, ухвалена 25 січня, не ідеальна, проте достатньо захищає інтереси нашої країни

Про це заявив народний депутат України, член делегації Верховної Ради в ПАРЄ Георгій Логвинський, передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

"Не можна сказати, що у нас все ідеально і не можна назвати цю резолюцію ідеальною, але вона досить захистила наші інтереси і показала, що реформи в нашій країні є, ми на правильному шляху... Я дуже сподіваюся, що зараз нас чекає позитивне час ", - сказав він.

За його словами, основним завданням було захистити інтереси України

"Ми чекали набагато негативнішої доповіді, якщо бути чесним. Але вона дуже збалансована, і це результат нашої плідної роботи з доповідачами. Після чого існує другий ризик – це поправка в залі подати певні зміни і за них проголосувати. І тут теж більшість поправок ми змогли відбити на комітеті, який визнав, що ці поправки все-таки не відповідають тим принципам, які бачили доповідачі, тому комітет проголосував не підтримувати ці поправки. Тоді наші опоненти вийшли до останніх методів боротьби – зробили усні поправки. На цій процедурі існують певні обмеження. Якщо раптом з'являється поправка, про яку раніше ніхто не знав і слухає її в залі, то вона може пройти тільки в тому випадку, якщо в залі не встане 10 депутатів з 5 країн Ради Європи. Ми були готові, що може статися подібна неприємна ситуація", - додав депутат.

Нагадаємо, що в ПАРЄ ухвалили резолюцію щодо України. Згідно з текстом резолюції, ПАРЄ вітає проводяться українською владою реформи. При цьому наголошується, що, визнаючи зв'язок між Мінським процесом і багатьма реформами, відсутність прогресу в імплементації мінських угод не повинно використовуватися як виправдання відсутності підтримки темпів, прихильності імплементації інших реформ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme