Головний блокувальник Криму дав оцінку "облозі" Луганської залізниці

Ініціатор блокади окупованого Криму Ленур Іслямов провів паралелі з блокування залізниці на Луганщині

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

"Паралелі з Кримом є, але не все так просто. У нас немає такого прямого протистояння, українська армія там (у Криму, - ред.) не веде бої...З Луганськом і Донецьком інша історія...Мала бути повна блокада всіх окупованих територій з боку української влади...Всім тих, хто перебуває в окупації, треба дати час, щоб вони виїхали на материк, а всі, хто залишиться - залишаться посібниками...Мають бути визвольні дії всієї країни. А ці всі ігри, що ми вам картоплю, а ви нам світло у Крим, - це ігри, які ні до чого доброго не доведуть", - вважає Іслямов.

На його думку, Україна не має вести переговорів, укладати будь-яких угод з представниками окупованих територій. "Ми повинні ініціативу перехопити. Це має зробити держава. якщо держава не робить, як з блокуванням Криму держава не зробила визначених речей, з Донецьком і Луганська така ж історія, але зі своїми елементами. У Криму є кримські татари, у яких в серці Крим. З Донецьком і Луганськом має бути така ж історія. Нехай ті проукраїнські, або чесні люди, які живуть на окупованому Донбасу, візьмуть ситуацію в свої руки і тільки вони мають право відповідати за ці регіони", - аргументував свою думку інціатор блокади Криму.

Нагадаємо, 25 січня народний депутат Наталія Веселова повідомила про блокування руху вантажного потяга, що везе вугілля з непідконтрольної території на Луганську ТЕС у Щасті.

Вона зазначила, що якщо вугілля не потрапить на ТЕС через 25 днів, ТЕС припинить свою роботу, а такі міста як Сіверодонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Щастя та інші, залишаться без енергопостачання.

Зокрема, була заблокована одна ділянка залізниці Луганськ - Лисичанськ - Попасна біля Гірське-Золоте.

Прокуратура Луганської області вже відкрила кримінальне провадження за цим фактом

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme