У Миколаєві готуються до впровадження електронної картки пацієнта

Міські служби проводять підготовчі роботи і наповнюють інформацією відповідні бази даних

У Миколаєві розпочато роботу з впровадження електронної картки пацієнта. Про це стало відомо сьогодні, 25 січня, у ході підсумкової колегії міського управління охорони здоров'я, присвяченої підбиттю підсумків роботи медичних установ у 2016 році, повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на міськраду.

Мер міста Олександр Сєнкевич відзначив, що питання розробки і впровадження електронної картки пацієнта повинно вирішуватися централізовано на рівні держави. Однак зрушень у цьому напрямі, на жаль, поки немає. Незважаючи на це, міські служби мають проводити підготовчі роботи і наповнювати інформацією відповідні бази даних. Щоб потім, коли питання буде законодавчо врегульовано, оперативно впровадити такі новації у Миколаєві.

"Ми маємо відійти від паперових карток", - сказав міський голова, зазначивши, що впровадження електронної картки пацієнта дасть можливість медикам надавати допомогу більш ефективно.

Начальник управління охорони здоров'я міської ради Лариса Дергунова додала, що персонал медичних закладів ще необхідно підготувати до такого нововведення: " У нас на паперових носіях вже практично є реєстр. Коли буде створена єдина система, ми його перенесемо на електронні носії. Для того, щоб інформацію з паперових носіїв перенести на електронні, нам багато часу не знадобиться - це ми зможемо зробити протягом двох-трьох місяців. Зараз слово за центральними органами влади", - зауважила вона.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme