В Україні через Януковича заарештували сервери мобільних операторів

Печерський районний суд Києва заарештував усі носії інформації (сервери, жорсткі диски) про телефонні з'єднання всіх абонентських номерів всіх українських мобільних операторів України з січня по березень 2014 року

Про це йдеться в ухвалах суду, опублікованих у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Depo.ua.

Суд наклав арешт на носії інформації операторів "Лайфселл", "МТС", "Тримоб" і "Укртелеком" і заборонив співробітникам компаній розпоряджатися усіма носіями інформації в частині знищення, пошкодження, зміни, перетворення інформації за вище зазначений період.

Заарештовані сервери з інформацією про вхідні і вихідні з'єднання всіх абонентських номерів на території України із зазначенням дати та часу таких сполук, тривалості, абонентських номерів, з якими вони відбулися, а також серійного номера мобільного пристрою.

Також повинна зберігатися інформація про відправлені та отримані текстові та інші повідомлення (SMS, MMS-повідомлення) з цих номерів із зазначенням дати та часу відправлення, одержання, абонентських номерів, з яких вони надійшли, або на які прямували; про місця знаходження абонентських номерів із зазначенням адрес базових станцій.

Слідчі управління спеціальних розслідувань департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні від 17 листопада 2016 року за ознаками кримінального злочину.

Як повідомляють "Українські новини", у кримінальному провадженні досліджуються обставини створення екс-президентом Віктором Януковичем злочинної організації, за вчинення ним, а також членами очолюваної ним злочинної організації кримінальних злочинів з метою узурпації влади у 2010 році.

Також розслідується перевищення влади і службових повноважень співробітниками правоохоронних органів в період з листопада 2013 по лютий 2014 року, що призвело до масових жертв серед протестувальників, а також досліджується діяльність вищих посадових осіб, які входили в злочинну організацію, яка призвела до подій лютого-березня 2014 року в Автономній Республіці Крим і на сході України і впливала на їх розвиток.

Наразі слідство не може визначитися з конкретним колом осіб, інформація про телефонні з'єднання яких буде мати значення для розслідування.

Крім того, під час досудового розслідування досліджуються неправомірні дії щодо учасників протестних акцій по всій території України.

"Варто зазначити, що в зазначених акціях брало участь більше 1 000 000 чоловік, зате з боку правоохоронних органів на припинення акцій протесту було задіяно лише представників підрозділів громадської безпеки більше 20 000 осіб. Враховуючи викладене, у Генпрокуратури виникла обґрунтована необхідність збереження в первісному вигляді інформації за період з 18 січня 2014 року по 16 березня 2014, яка знаходиться у володінні операторів телекомунікацій на різного роду носіях інформації (жорсткі диски, сервери тощо)", - йдеться в рішенні суду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme