Полозов попереджає: Кримські адвокати та журналісти у зоні ризику

Захисник Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Микола Полозов, якого ФСБ затримала сьогодні у Криму, попереджає кримських адвокатів про загрозу

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

Коментуючи сьогоднішнє затримання та допит в ФСБ, Полозов не виключив, що це може бути пов`язане з його нещодавнім виступом в ПАРЄ, де він заявляв про тиск на кримських адвокатів, які розслідують справи кримських татар. 

"Мова йде про демонстрацію сили, влади. На моєму прикладі російська влада хоче показати, що можна будь-кого в Криму стерти у порошок", - вважає Полозов.

Він також не виключив, що є загроза затримання інших відомих адвокатів, зокрема Марка Фейгіна, Едема Смедляєва. 

"У Криму поки працюю лише я. Що стосується кримських адвокатів, які займаються справами кримських татар, на них чиниться тиск. Є спроби нападу на їх офіси. Тут ситуація в Криму дуже безрадісна. В якості мішені вибрали саме мене, тому що я не місцевий, бо в мене є репутаційний бекграунд", - заявив адвокат. 

"Всі адвокати, правозахисники, журналісти, які працюють в Криму, які висвітлюють проблематику переслідувань громадян України, в тому числі кримських татар, перебувають у зоні  ризику"

Нагадаємо, сьогодні в окупованому Криму ФСБшники затримали адвоката Миколу Полозова. 

Згодом з`ясувалося, що його затримали для проведення допиту у справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, щоб таким чином усунути від справи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme